Italský slaný koláč

Italský slaný koláč

1 koláč

75 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:
150 g hladké mouky
120 g povoleného másla
4 lžíce ledové vody
špetka soli
špetka moučkového cukru

NÁPLŇ:
4 vejce
100 ml smetany
100 g sušené šunky
2 mozzarelly
hrst sušených rajčat
hrst bazalky 
2 stroužky česneku
sůl, pepř

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Přidejte nasekané 2 stroužky česneku, hrst sušených rajčat, 4 vejce, 100 ml smetany a hrst bazalky.  
3. Šlehejte 15 sekund / rychlost 3.  
4. Směs dejte stranou.  
5. Do nádoby přidejte 150 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.  
6. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.  
7. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.  
8. Poté těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 °C.  
9. Na upečený korpus přidejte 2 mozzarelly nakrájené na plátky a 100 g sušené šunky.  
10. Smetanovou směsí zalijte koláč a pečte 35 minut / 180 °C