Italský slaný koláč

Suroviny:
TĚSTO:
150 g hladké mouky
120 g povoleného másla
4 lžíce ledové vody
špetka soli
špetka moučkového cukru
NÁPLŇ:
4 vejce
100 ml smetany
100 g sušené šunky
2 mozzarelly
hrst sušených rajčat
hrst bazalky
2 stroužky česneku
sůl, pepř
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte nasekané 2 stroužky česneku, hrst sušených rajčat, 4 vejce, 100 ml smetany a hrst bazalky.
3. Šlehejte 15 sekund / rychlost 3.
4. Směs dejte stranou.
5. Do nádoby přidejte 150 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.
6. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.
7. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.
8. Poté těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 °C.
9. Na upečený korpus přidejte 2 mozzarelly nakrájené na plátky a 100 g sušené šunky.
10. Smetanovou směsí zalijte koláč a pečte 35 minut / 180 °C.