Italská svatební polévka

Italská svatební polévka

4 porce

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1,2 l zeleninového vývaru  
5 lžic olivového oleje  
1 cibule  
1 řapík celeru  
1 mrkev   
špetka chilli  
4 listy ledového salátu  
100 g loupaných krájených rajčat v plechovce

Příslušenství:

nože  
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 1 oloupanou a překrojenou cibuli.  
3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6. 
4. Přidejte 5 lžic olivového oleje. 
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
6. Přidejte 1 mrkev a 1 řapík celeru pokrájené na kolečka.  
7. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1. 
8. Přidejte špetku chilli a 100 g loupaných krájených rajčat z plechovky.  
9. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
10. Zalijte 1,2 l zeleninového vývaru a vařte 45 minut / 100 °C / rychlost 1.  
11. Přidejte salát natrhaný na kousky 2*2 cm a vařte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.  
12. Polévku podávejte s kuřecími knedlíčky.