Indické chutney

Indické chutney

6-8 sklenic

80 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 kg rajčat  
3 cibule  
6 stroužků česneku  
1 lžička kari koření  
1 lžička pálivé papriky 
1 lžička mletého zázvoru  
180 ml octa  
1 lžíce soli  
2 lžíce rozinek  
2 jablka  
4-5 lžic cukru  
4 lžíce oleje  

Příslušenství:

Nože

Postup:

1. Spařte a oloupejte 1 kg rajčat.  
2. Do nádoby vložte nože.  
3. Přidejte 3 oloupané a překrojené cibule a 6 stroužků česneku.  
4. Sekejte 45 sekund / rychlost 5.  
5. Přidejte 4 lžíce oleje a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 2.  
6. Přidejte 1 lžičku kari koření, 1 lžičku pálivé papriky a 1 lžičku mletého zázvoru. Restujte 30 sekund / 100 °C / rychlost 2.  
7. Přidejte oloupaná rajčata a sekejte 1 minutu / rychlost 4.  
8. Přidejte 180 ml octa, 1 lžíci soli, 2 lžíce rozinek a 2 nastrouhaná jablka.  
9. Vařte 30-40 minut / 100 °C / rychlost 1.  
10. Přidejte 4-5 lžic cukru a vařte ještě 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
11. Plňte do sklenic. Ideálně použít ke grilovanému masu.