Indické chutney
Suroviny:
1 kg rajčat
3 cibule
6 stroužků česneku
1 lžička kari koření
1 lžička pálivé papriky
1 lžička mletého zázvoru
180 ml octa
1 lžíce soli
2 lžíce rozinek
2 jablka
4-5 lžic cukru
4 lžíce oleje
Příslušenství:
Nože
Postup:
1. Spařte a oloupejte 1 kg rajčat.
2. Do nádoby vložte nože.
3. Přidejte 3 oloupané a překrojené cibule a 6 stroužků česneku.
4. Sekejte 45 sekund / rychlost 5.
5. Přidejte 4 lžíce oleje a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 2.
6. Přidejte 1 lžičku kari koření, 1 lžičku pálivé papriky a 1 lžičku mletého zázvoru. Restujte 30 sekund / 100 °C / rychlost 2.
7. Přidejte oloupaná rajčata a sekejte 1 minutu / rychlost 4.
8. Přidejte 180 ml octa, 1 lžíci soli, 2 lžíce rozinek a 2 nastrouhaná jablka.
9. Vařte 30-40 minut / 100 °C / rychlost 1.
10. Přidejte 4-5 lžic cukru a vařte ještě 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. Plňte do sklenic. Ideálně použít ke grilovanému masu.