Indická polévka

Suroviny:
50 g černé čočky
50 g oranžové půlené čočky
100 g uvařené růžičkové kapusty
1 l vody
1 plechovka cizrny
1 batát
2 mrkve
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky červené papriky
1/2 lžičky koriandru
1 lžička římského kmínu
chilli dle chuti
250 ml rajčatového pyré
1/4 lžičky kurkumy
1/4 lžičky pískavice
200 ml kokosového mléka
2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
Příslušenství:
Míchací hák
Nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 2 lžíce olivového oleje.
6. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte ½ lžičky červené papriky, ½ lžičky koriandru, 1 lžičku římského kmínu, chilli dle chuti, ¼ lžičky kurkumy, ¼ lžičky pískavice a 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru.
8. Restujte 1 minutu / 100 °C / rychlost 2.
9. Přidejte nastrouhané 2 mrkve a 1 batát.
10. Restujte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.
11. Přidejte 250 ml rajčatového pyré, 1 l vody a 50 g černé čočky.
12. Vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.
13. Přidejte 50 g oranžové půlené čočky.
14. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
15. Přidejte 1 plechovku cizrny, 100 g uvařené růžičkové kapusty a podlijte 200 ml kokosového mléka.
16. Vařte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
17. Dochuťte.