Hruškový koláč s mascarpone

Suroviny:
TĚSTO:
180 g hladké mouky
70 g cukru krupice
kůra z 1 citrónu
1 žloutek
80 g másla
špetka soli
3 lžíce vody
luštěniny k zatížení při pečení
NÁPLŇ:
250 g mascarpone
60 g cukru krupice
1 vejce
3 velké hrušky
šťáva z 1 citrónu
40 g vlašských ořechů
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 180 g hladké mouky, 70 g cukru krupice a 80 g povoleného másla.
3. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4.
4. Přidejte 1 žloutek, 3 lžíce vody, kůru z 1 citrónu a špetku soli.
5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
6. Dopracujte ručně v pružné těsto a dejte na 1 hodinu chladit.
7. 3 velké hrušky rozkrájejte na osminy a pokapejte citrónovou šťávu.
8. Do nádoby vložte metlu.
9. Přidejte 250 g mascarpone, 60 g krupicového cukru a 1 vejce.
10. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.
11. Těsto vyválejte na 0,5 cm silný plát a vložte do koláčové formy.
12. Na koláč vložte pečící papír a zatižte luštěninami, aby se koláč nezvlnil.
13. Pečte 10 minut / 180 °C.
14. Upečený korpus nechte zchladnout a naplňte krémem.
15. Na krém položte hrušky a posypte 40 g vlašských ořechů.
16. Dejte péct na 45 minut / 170 °C.