Hruškový koláč s mascarpone

Hruškový koláč s mascarpone

1 koláč

75 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:   
180 g hladké mouky   
70 g cukru krupice  
kůra z 1 citrónu
1 žloutek
80 g másla 
špetka soli
3 lžíce vody  
luštěniny k zatížení při pečení

NÁPLŇ: 
250 g mascarpone  
60 g cukru krupice
1 vejce
3 velké hrušky 
šťáva z 1 citrónu
40 g vlašských ořechů

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Přidejte 180 g hladké mouky, 70 g cukru krupice a 80 g povoleného másla.  
3. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4.  
4. Přidejte 1 žloutek, 3 lžíce vody, kůru z 1 citrónu a špetku soli.  
5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
6. Dopracujte ručně v pružné těsto a dejte na 1 hodinu chladit.  
7. 3 velké hrušky rozkrájejte na osminy a pokapejte citrónovou šťávu.  
8. Do nádoby vložte metlu.  
9. Přidejte 250 g mascarpone, 60 g krupicového cukru a 1 vejce.  
10. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.  
11. Těsto vyválejte na 0,5 cm silný plát a vložte do koláčové formy.  
12. Na koláč vložte pečící papír a zatižte luštěninami, aby se koláč nezvlnil.  
13. Pečte 10 minut / 180 °C.  
14. Upečený korpus nechte zchladnout a naplňte krémem.  
15. Na krém položte hrušky a posypte 40 g vlašských ořechů.  
16. Dejte péct na 45 minut / 170 °C.