Hrstková polévka

Hrstková polévka

4 porce

55 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

150 g hrstkové směsi (hrách, čočka, fazole, mungo, ...) 
1,5 l vody / vývaru 
2 mrkve 
1 petržel 
1 cibule 
2 lžíce olivového oleje 
1 stroužek česneku 
½ lžičky majoránky 
½ lžičky sladké mleté papriky 
1 malý rajský protlak 
sůl, pepř dle chuti

Příslušenství:

sestava na strouhání
míchací hák

Postup:

1. Den předem si namočte luštěninovou směs do vody. 
2. Do nádoby vložte sestavu na strouhání. 
3. Strouhejte očistěnou mrkev a petržel rychlostí 5. 
4. Odložte stranou. 
5. Do nádoby vložte míchací hák. 
6. Přidejte na jemně krájenou cibuli, stroužek česneku a olivový olej. 
7. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1. 
8. Přidejte koření a rajský protlak. 
9. Restujte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1. 
10. Přidejte mrkev, petržel a luštěninovou směs. 
11. Podlijte 1,5 litrem vody. 
12. Vařte 30 minut / 100 °C / rychlost 1. 
13. Dochuťte solí a pepřem.