Hrstková polévka

Suroviny:
150 g hrstkové směsi (hrách, čočka, fazole, mungo, ...)
1,5 l vody / vývaru
2 mrkve
1 petržel
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
½ lžičky majoránky
½ lžičky sladké mleté papriky
1 malý rajský protlak
sůl, pepř dle chuti
Příslušenství:
sestava na strouhání
míchací hák
Postup:
1. Den předem si namočte luštěninovou směs do vody.
2. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
3. Strouhejte očistěnou mrkev a petržel rychlostí 5.
4. Odložte stranou.
5. Do nádoby vložte míchací hák.
6. Přidejte na jemně krájenou cibuli, stroužek česneku a olivový olej.
7. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Přidejte koření a rajský protlak.
9. Restujte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.
10. Přidejte mrkev, petržel a luštěninovou směs.
11. Podlijte 1,5 litrem vody.
12. Vařte 30 minut / 100 °C / rychlost 1.
13. Dochuťte solí a pepřem.