Hrachová kaše

Hrachová kaše

4 porce

95 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

300 g půleného hrachu 
400 ml vývaru 
1 cibule 
2 stroužky česneku 
3 lžíce olivového oleje 
majoránka dle chuti 
sůl dle chuti 
pepř dle chuti 
1 bobkový list 
4 plátky uzené krkovice

Příslušenství:

míchací hák
nože
hluboký parní koš

Postup:

1. Den předem si namočte hrách. 
2. Do nádoby vložte nože a vložte oloupanou a přepůlenou cibuli. 
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte olivový olej a prolisovaný česnek. 
5. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1. 
6. Přidejte hrách, 400 ml vývaru a koření. 
7. Vařte 60 minut /100 °C / rychlost 1. 
8. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou. 
9. Do nádoby nalijte 1 litr vody. Zavřete parním košem a po signalizaci vložte plátky uzeného.  
10. Vařte 5 minut / 100 °C.