Hrachová kaše

Suroviny:
300 g půleného hrachu
400 ml vývaru
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
majoránka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
1 bobkový list
4 plátky uzené krkovice
Příslušenství:
míchací hák
nože
hluboký parní koš
Postup:
1. Den předem si namočte hrách.
2. Do nádoby vložte nože a vložte oloupanou a přepůlenou cibuli.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte olivový olej a prolisovaný česnek.
5. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
6. Přidejte hrách, 400 ml vývaru a koření.
7. Vařte 60 minut /100 °C / rychlost 1.
8. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
9. Do nádoby nalijte 1 litr vody. Zavřete parním košem a po signalizaci vložte plátky uzeného.
10. Vařte 5 minut / 100 °C.