Hovězí po Burgundsku

Suroviny:
750 g hovězího zadního
1 mrkev
400 ml červeného vína
600 ml silného hovězího vývaru
2 snítky tymiánu
2 snítky rozmarýnu
2 lžíce škrobu
8 lžic olivového oleje
OBLOHA:
10 malých žampionů
5 šalotek
150 g anglické slaniny
1 snítek tymiánu
6 lžic olivového oleje
Příslušenství:
nože
míchací hák
Postup:
1. Maso nakrájejte na kousky 3*4 cm a osolte.
2. Na pánev vlijte 2 lžíce olivového oleje a restujte/zatáhněte maso ze všech stran.
3. Do nádoby vložte míchací hák.
4. Přidejte 1 očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev.
5. Přidejte 6 lžic olivového oleje a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
6. Přidejte 750 g hovězího zadního masa, 400 ml červeného vína, 600 ml silného hovězího vývaru, 2 snítky tymiánu a 2 snítky rozmarýnu.
7. Přidejte sůl a vařte bez nástavce 150 minut / 100 °C.
8. Hotové maso dejte stranou a omáčku přeceďte do nádoby. Vložte míchací hák.
9. Z čisté omáčky odeberte 100 ml a rozmíchejte v ní 2 lžíce škrobu.
10. Omáčku se škrobem vraťte ke zbylé omáčce a vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. Hotovou omáčku přelejte maso, ať dále nechladne.
12. Připravte si oblohu.
13. Do nádoby vložte míchací hák.
14. Přidejte 10 malých žampiónů, 5 šalotek, 150 g slaniny na kostičky (1*1 cm), snítku tymiánu (jen lístečky) a 6 lžic olivového oleje.
15. Restujte 20 minut / 90 °C / rychlost 1.
16. Podávejte s bramborovou kaší.