Hovězí na černém pivu a tymiánu

Hovězí na černém pivu a tymiánu

4 porce

155 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

600 g hovězích kostek na guláš  
1,5 l hovězího vývaru  
100 ml černého piva  
1 cibule  
50 g sádla  
1 lžíce hořčice  
1 lžička tymiánu  
sůl, pepř dle chuti 

Příslušenství:

míchací hák 
varný košík 

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.   
2. Vložte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.   
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.   
4. Přidejte 50 g sádla.   
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.   
6. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.   
7. Přidejte 1 lžičku tymiánu, 600 g hovězích kostek na guláš, sůl a pepř dle chuti.   
8. Restujte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.   
9. Podlijte 100 ml černého piva a vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.   
10. Maso přendejte do varného košíku a přidejte 1,5 l hovězího vývaru.   
11. Vařte 90 minut / 100 °C / rychlost 1.   
12. Zkontrolujte, přidejte 1 lžíci hořčice a podlijte.   
13. Vařte cca 40 minut do změknutí masa.