Hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou

Hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou

4 porce

180 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

700 g hovězích líček
3 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 mrkve 
2 petržele

300 ml vína
500 ml vývaru
1 lžička majoránky
sůl, pepř

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.   
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.   
3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.   
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.   
5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.   
6. Přidejte 2 petržele a 2 mrkve nakrájené na kostičky.   
7. Restujte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.    
8. Přidejte 700 g pokrájených hovězích líček a 1 lžičku majoránky.   
9. Osolte a opepřete.   
10. Restujte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.   
11. Přidejte 300 ml vína.   
12. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.   
13. Přidejte 500 ml vývaru a vařte 120 minut / 100 °C / rychlost 1 (čas záleží na velikosti kousků a staří masa).   
14. Dochuťte solí a pepřem.  
15. Pokud je výsledná omáčka příliš řídká, zahustěte hotovou jíškou.