Houstičky s brynzou a pažitkou

Houstičky s brynzou a pažitkou

1-2 plechy

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:
400 g polohrubé mouky
10 g sušeného droždí
2 lžíce cukru
200 ml mléka
2 lžíce zakysané smetany
70 g sádla
1 žloutek
sůl

NÁPLŇ:
1 vejce
150 g brynzy
hrst nasekané pažitky

1 žloutek na potření

Příslušenství:

nože 
metla

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 1 vejce, 150 g brynzy a hrst nasekané pažitky.  
3. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.  
4. Náplň dejte stranou.  
5. Do nádoby vložte metlu.  
6. Přidejte 400 g polohrubé mouky, 10 g sušeného droždí, 2 lžíce cukru, 200 ml mléka, 2 lžíce zakysané smetany, 70 g sádla, 1 žloutek a sůl dle chuti.  
7. Šlehejte 30 sekund / rychlost 1.  
8. Dopracujte těsto ručně a rozdělte na 8 dílů.  
9. Díly rozválejte, naplňte, zabalte a potřete žloutkem.  
10. Vršek houstiček nařízněte a dejte péct na 17 minut / 200 °C