Houbové karbanátky

Houbové karbanátky

6 ks

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

200 g žampionů
35 g sušených hub
2 staré rohlíky
4 stroužky česneku
6 lžic olivového oleje
60 g anglické slaniny
1 hrst hladkolisté petrželky
2 vejce
50 ml vody
4 lžíce strouhanky + strouhanka na obalení
olej na smažení v hrnci 4 cm

Příslušenství:

míchací hák
nože

Postup:

1. 35 g sušených hub namočte na 2 hodiny do vody.
2. Do nádoby vložte míchací hák.
3. Přidejte 3 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky a 60 g anglické slaniny nakrájené na kostičky.
4. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
5. Dejte stranou.
6. Do nádoby vložte nože.
7. Přidejte 200 g žampionů nakrájených na 1 cm plátky.
8. Přidejte 3 lžíce olivového oleje.
9. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
10. Přidejte scezené sušené houby a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. Přidejte rozdrolené 2 staré rohlíky, 2 vejce a 50 ml vejce.
12. Sekejte 45 sekund / rychlost 4.
13. Přidejte restovanou slaninu, 4 lžíce strouhanky a hrst nasekané petrželky.
14. Sekejte 2 minuty / rychlost 2.
15. Mokrýma rukama tvořte karbanátky a obalujte ve strouhance.
16. Smažte z obou stran dozlatova.