Horké ovoce

Horké ovoce

8 skleniček

40 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

700 g zahradního ovoce (jablka, hrušky, rybíz, ostružiny, maliny, ...)  
100-200 ml vody (záleží na druhu ovoce)  
300 g třtinového cukru  
šťáva z 1 citrónu  
šťáva z 1 pomeranče  
3 hřebíčky  
1 skořice celá   
1/3 lžičky skořice mleté  
špetka kardamomu  
možné přidat rum 

Příslušenství:

míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.   
2. Přidejte veškeré ingredience: 700 g zahradního ovoce, 100-200 ml vody, 300 g třtinového cukru, šťávu z 1 citrónu, šťávu z 1 pomeranče, 3 hřebíčky, 1 skořici celou, 1/3 lžičky skořice mleté, špetku kardamomu, případně rum.   
3. Vařte 20-25 minut / 100 °C / rychlost 1.   
4. Ze směsi vyndejte hřebíčky a celou skořici.  
5. Ještě teplé vlijte do čistých sklenic a uzavřete.