Horké ovoce

Suroviny:
700 g zahradního ovoce (jablka, hrušky, rybíz, ostružiny, maliny, ...)
100-200 ml vody (záleží na druhu ovoce)
300 g třtinového cukru
šťáva z 1 citrónu
šťáva z 1 pomeranče
3 hřebíčky
1 skořice celá
1/3 lžičky skořice mleté
špetka kardamomu
možné přidat rum
Příslušenství:
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte veškeré ingredience: 700 g zahradního ovoce, 100-200 ml vody, 300 g třtinového cukru, šťávu z 1 citrónu, šťávu z 1 pomeranče, 3 hřebíčky, 1 skořici celou, 1/3 lžičky skořice mleté, špetku kardamomu, případně rum.
3. Vařte 20-25 minut / 100 °C / rychlost 1.
4. Ze směsi vyndejte hřebíčky a celou skořici.
5. Ještě teplé vlijte do čistých sklenic a uzavřete.