Holandská omáčka

Suroviny:
250 g másla
50 ml vody
1 lžíce citrónové šťávy
3 žloutky
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky dijonské hořčice
špetka pepře
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 250 g másla pokrájeného na plátky.
3. Vařte 3-4 minuty / 75 °C / rychlost 1.
4. Rozpuštěné máslo dejte stranou.
5. Do nádoby vložte metlu.
6. Přidejte 50 ml vody, 3 žloutky a 1 lžíci citronové šťávy.
7. Přidejte 1/2 lžičky soli a špetku pepře.
8. Šlehejte 4 minuty / 70 °C / rychlost 3.
9. Po 2 minutách přidávejte rozpuštěné máslo tenkým pramínkem.
10. Na závěr dochuťte 1/2 lžičky dijonské hořčice a ihned podávejte.