Holandská omáčka

Holandská omáčka

3-4 porce

15 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

250 g másla   
50 ml vody   
1 lžíce citrónové šťávy   
3 žloutky   
1/2 lžičky soli   
1/2 lžičky dijonské hořčice   
špetka pepře

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.   
2. Přidejte 250 g másla pokrájeného na plátky.  
3. Vařte 3-4 minuty / 75 °C / rychlost 1.   
4. Rozpuštěné máslo dejte stranou.   
5. Do nádoby vložte metlu.   
6. Přidejte 50 ml vody, 3 žloutky a 1 lžíci citronové šťávy.   
7. Přidejte 1/2 lžičky soli a špetku pepře.   
8. Šlehejte 4 minuty / 70 °C / rychlost 3.   
9. Po 2 minutách přidávejte rozpuštěné máslo tenkým pramínkem.   
10. Na závěr dochuťte 1/2 lžičky dijonské hořčice a ihned podávejte.