Hlívový krém

Hlívový krém

4 porce

40 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 cibule
500 g hlívy ústřičné
1 hrst sušených hub
50 g másla
1 lžička kmínu
1 lžička majoránky
200 ml smetany
700 ml vývaru
sůl, pepř

Příslušenství:

Míchací hák
Nože

Postup:

1.    Hodinu před vařením si namočte houby.
2.    Do nádoby vložte nože.
3.    Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
4.    Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
5.    Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 50 g másla.
6.    Restujte 10 minuty/ 100 °C/ rychlost 1.
7.    Přidejte 500 g namočených hub, lžičku kmínu a lžičku majoránky.
8.    Restujte 5 minut/ 100 °C/ rychlost 1.
9.    Podlijte 700 ml vývaru. 
10.    Vařte 15 minut/ 100 °C/ rychlost 1.
11.    Přidejte 200 ml smetany, sůl a pepř.
12.    Vyjměte míchací hák a vložte nože.
13.    Sekejte 15 sekund/ rychlost 4.