Hlívový guláš

Hlívový guláš

4 porce

55 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 g hlívy ústřičné
200 g žampiónů
150 g slaniny
3 velké cibule
4 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky
1 malý rajský protlak
1 lžička majoránky
1 lžička kmínu
2 lžíce sádla
sůl, pepř

Příslušenství:

Míchací hák
Nože

Postup:

1.    Do nádoby vložte nože.
2.    Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
3.    Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
4.    Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5.    Přidejte 2 lžíce sádla a 150 g slaniny.
6.    Restujte 10 minut/ 100 °C/ rychlost 1.
7.    Přidejte pokrájený česnek a houby.
8.    Posypte lžičkou majoránky, lžičkou papriky a lžičkou kmínu.
9.    Restujte 5 minut/ 100 °C/ rychlost 1.
10.    Přidejte rajský protlak a 200 ml vody.
11.    Vařte 25 minut/ 100 °C/ rychlost 1.
12.    Dochuťte.