Halušky s brynzou a jarní cibulkou

Suroviny:
150 g slaniny
3 jarní cibulky
150 g brynzy
150 ml smetany
sůl, pepř
Těsto
300 g hrubé mouky
1 vejce
300 ml vody
špetka soli
Příslušenství:
Metla
Míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte 300 g hrubé mouky, 1 vejce, 300 ml vody a špetku soli.
2. Šlehejte 15 sekund/ rychlost 3.
3. Hrnec s osolenou vodou přiveďte k varu. Přes cedník propasírujte těsto do vroucí vody a vařte. Jak halušky vyplavou, jsou hotové.
4. Sceďte a dejte stranou.
5. Do čisté nádoby vložte míchací hák a přidejte 150 g na kostky nakrájené slaniny.
6. Restujte 5 minut/ 100 °C/ rychlost 1.
7. Přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, 150 g brynzy a halušky.
8. Promíchejte 10 sekund/ rychlost 2.
9. Přidejte 150 ml smetany.
10. Vařte 3 minuty/ 100 °C/ rychlost 2.
11. Dochuťte.