Halušky s brynzou a jarní cibulkou

Halušky s brynzou a jarní cibulkou

4 porce

30 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

150 g slaniny
3 jarní cibulky
150 g brynzy
150 ml smetany
sůl, pepř

Těsto
300 g hrubé mouky
1 vejce
300 ml vody
špetka soli

Příslušenství:

Metla
Míchací hák

Postup:

1.    Do nádoby vložte metlu. Přidejte 300 g hrubé mouky, 1 vejce, 300 ml vody a špetku soli.
2.    Šlehejte 15 sekund/ rychlost 3.
3.    Hrnec s osolenou vodou přiveďte k varu. Přes cedník propasírujte těsto do vroucí vody a vařte. Jak halušky vyplavou, jsou hotové.
4.    Sceďte a dejte stranou.
5.    Do čisté nádoby vložte míchací hák a přidejte 150 g na kostky nakrájené slaniny.
6.    Restujte 5 minut/ 100 °C/ rychlost 1.
7.    Přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, 150 g brynzy a halušky.
8.    Promíchejte 10 sekund/ rychlost 2.
9.    Přidejte 150 ml smetany.
10.    Vařte 3 minuty/ 100 °C/ rychlost 2.
11.    Dochuťte.