Gyoza

Suroviny:
TĚSTO:
240 g hladké mouky
120 ml teplé vody
1 lžíce sezamového oleje
NÁPLŇ:
400 g mletého masa mix
2 mrkve
1/2 menšího bílého zelí
3 cm zázvoru
1 stroužek česneku
1 lžíce sezamového oleje
2 lžíce sójové omáčky
hrst koriandru
špetka pepře
Příslušenství:
Nože
Sestava pro vaření v páře
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 240 g kvalitní hladké mouky, 120 ml teplé vody a 1 lžíci sezamového oleje.
3. Sekejte 45 sekund / rychlost 3.
4. Vyjměte těsto na vál a dopracujte. Vložte na 30 minut chladit do lednice.
5. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
6. Strouhejte 1/2 menší hlávky zelí a 2 mrkve rychlostí 5.
7. Do nádoby vložte nože.
8. Přidejte 400 g mletého masa, 3 cm strouhaného zázvoru, 1 prolisovaný stroužek česneku.
9. Přidejte 1 lžíci sezamového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, hrst koriandru a špetku pepře.
10. Sekejte 1 minutu / rychlost 4.
11. Z těsta vyválejte tenký plát, vykrojte kolečka a plňte masovou směsí.
12. Kraje těsta potřete vodou a vytvarujte knedlíček/taštičku.
13. Knedlíčky dejte na pár vteřin (do zlatova) z jedné strany zasmažit.
14. Do nádoby přidejte vodu po risku vaření v páře a uzavřete sestavou pro vaření v páře.
15. Po signalizaci vložte taštičky na 15 minut do páry.
16. Hotové podávejte se sójovou omáčkou nebo sladkokyselou omáčkou.