Gyoza

Gyoza

4 porce

60 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO: 
240 g hladké mouky 
120 ml teplé vody 
1 lžíce sezamového oleje 
  
NÁPLŇ: 
400 g mletého masa mix 
2 mrkve 
1/2 menšího bílého zelí 
3 cm zázvoru 
1 stroužek česneku 
1 lžíce sezamového oleje 
2 lžíce sójové omáčky 
hrst koriandru 
špetka pepře 

Příslušenství:

Nože
Sestava pro vaření v páře

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. 
2. Přidejte 240 g kvalitní hladké mouky, 120 ml teplé vody a 1 lžíci sezamového oleje. 
3. Sekejte 45 sekund / rychlost 3. 
4. Vyjměte těsto na vál a dopracujte. Vložte na 30 minut chladit do lednice. 
5. Do nádoby vložte sestavu na strouhání. 
6. Strouhejte 1/2 menší hlávky zelí a 2 mrkve rychlostí 5. 
7. Do nádoby vložte nože. 
8. Přidejte 400 g mletého masa, 3 cm strouhaného zázvoru, 1 prolisovaný stroužek česneku. 
9. Přidejte 1 lžíci sezamového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, hrst koriandru a špetku pepře. 
10. Sekejte 1 minutu / rychlost 4. 
11. Z těsta vyválejte tenký plát, vykrojte kolečka a plňte masovou směsí. 
12. Kraje těsta potřete vodou a vytvarujte knedlíček/taštičku. 
13. Knedlíčky dejte na pár vteřin (do zlatova) z jedné strany zasmažit. 
14. Do nádoby přidejte vodu po risku vaření v páře a uzavřete sestavou pro vaření v páře. 
15. Po signalizaci vložte taštičky na 15 minut do páry. 
16. Hotové podávejte se sójovou omáčkou nebo sladkokyselou omáčkou.