Gulášová polévka se zeleninou

Gulášová polévka se zeleninou

4 porce

95 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

200 g cibule  
1 stroužek česneku  
40 ml oleje  
500 g hovězího masa na guláš  
30 g rajčatového protlaku  
200 g sekaných rajčat v plechovce  
760 ml vody  
1 kostka masového bujónu  
1 lžička soli  
½ lžičky mletého černého pepře  
2 lžíce sladké červené papriky  
1 lžička pálivé papriky  
½ lžičky celého kmínu  
1 lžíce čerstvé majoránky  
1 sušený bobkový list  
tabasco dle chuti  
30 g hladké mouky  
200 g červené papriky  
200 g zelené papriky

Příslušenství:

nože
stěrka  

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 200 g oloupané cibule a 1 stroužek česneku.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
4. Setřete stěrkou ke středu.
5. Přidejte 40 ml oleje a restujte 6 minut / 100 °C / rychlost 1.
6. Přidejte 500 g hovězího masa nakrájeného na kostičky a 30 g rajčatového protlaku. 
 
7. Vařte 6 minut / 100 °C / rychlost vařečka.
8. Přidejte 200 g sekaných rajčat v plechovce, 700 ml vody a 1 kostku masového bujónu.
9. Přidejte lžičku soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, 1/2 lžičky celého kmínu, 1 lžíci majoránky, 1 bobkový list a tabasco dle chuti.
10. Vařte 60 minut / 100 °C / rychlost vařečka. 
11. Vyjměte bobkový list. Do nádoby přidejte 200 g červené a 200 g zelené papriky nakrájené na proužky.
12. V misce stranou smíchejte 30 g hladké mouky se 60 ml vody.
13. Rozmíchejte v polévce a vařte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
14. Podávejte s chlebem.