Grahamový rohlík

Grahamový rohlík

12 rohlíků

80 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

250 ml vlažné vody  
3 lžíce oleje  
1 lžíce octa  
250 g grahamové mouky  
100 g hladké mouky  
50 g chlebové mouky  
2 lžičky soli  
1 lžička cukru  
1/4 kostky droždí

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.   
2. Přidejte veškeré ingredience v seznamu: 250 ml vlažné vody, 3 lžíce oleje, 1 lžíci octa, 250 g grahamové mouky, 100 g hladké mouky, 50 g chlebové mouky, 2 lžičky soli, 1 lžičku cukru a ¼ kostky droždí.   
3. Hněťte 12 minut / rychlost 1.   
4. Těsto dopracujte ručně.   
5. Těsto rozdělte na 12 dílů a každý díl rozválejte do trojúhelníku.   
6. Trojúhelník zarolujte, tak aby vznikl rohlík.   
7. Dejte na plech kynout na 30 minut.   
8. Rohlíky pečte cca 20 minut / 220 °C.