Galetka

Suroviny:
TĚSTO:
220 g hladké špaldové mouky
40 g moučkového cukru
130 g povoleného másla
80 ml mléka
NÁPLŇ:
2 jablka
2 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce třtinového cukru
1 lžíce skořice
1 lžíce škrobu
mandlové lupínky na posypání
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Do nádoby prosejte 220 g hladké špaldové mouky.
3. Přidejte 40 g moučkového cukru, 130 g povoleného másla pokrájeného na plátky a 80 ml mléka.
4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 1.
5. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně.
6. Těsto dejte chladit na 1 hodinu do lednice.
7. Do nádoby vložte metlu.
8. Přidejte 2 jablka bez jadřince nakrájené na plátky.
9. Přidejte 2 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce třtinového cukru, 1 lžíci skořice a 1 lžíci škrobu.
10. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
11. Těsto vyválejte na pečícím papíru na kruh o 0,5 cm tloušťky.
12. Naplňte jablkovou směsí, ale nechte 3 cm okraj. Posypte mandlovými lupínky.
13. Okraje přehněte přes náplň. Přendejte na plech a pečte 30 minut / 180 °C.