Galetka

Galetka

1 koláč

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO: 
220 g hladké špaldové mouky
40 g moučkového cukru
130 g povoleného másla 
80 ml mléka  

NÁPLŇ:  
2 jablka
2 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce třtinového cukru
1 lžíce skořice
1 lžíce škrobu 

  
mandlové lupínky na posypání  

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Do nádoby prosejte 220 g hladké špaldové mouky.  
3. Přidejte 40 g moučkového cukru, 130 g povoleného másla pokrájeného na plátky a 80 ml mléka.  
4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 1.  
5. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně.  
6. Těsto dejte chladit na 1 hodinu do lednice.  
7. Do nádoby vložte metlu.  
8. Přidejte 2 jablka bez jadřince nakrájené na plátky.  
9. Přidejte 2 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce třtinového cukru, 1 lžíci skořice a 1 lžíci škrobu.  
10. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
11. Těsto vyválejte na pečícím papíru na kruh o 0,5 cm tloušťky.  
12. Naplňte jablkovou směsí, ale nechte 3 cm okraj. Posypte mandlovými lupínky.  
13. Okraje přehněte přes náplň. Přendejte na plech a pečte 30 minut / 180 °C.