Galetka na slano

Suroviny:
TĚSTO:
200 g hladké špaldové mouky
1 lžíce cukru krupice
100 g másla
60 ml mléka
1 lžička soli
NÁPLŇ:
250 g baby špenátu
150 g ricotty
2 vejce
50 g fety
Příslušenství:
metla
sestava pro vaření v páře
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Do nádoby prosejte 200 g hladké špaldové mouky.
3. Přidejte 1 lžíci cukru krupice, 100 g povoleného másla pokrájeného na plátky, 60 ml mléka a 1 lžičku soli.
4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 1.
5. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně.
6. Těsto dejte chladit na 1 hodinu do lednice.
7. Do nádoby vložte sestavu pro vaření v páře. Spusťte program vaření v páře.
8. Přidejte po signalizaci 250 g propraného baby špenátu na 4 minuty. Pak schlaďte a dejte stranou.
9. Do nádoby vložte nože.
10. Přidejte špenát zbavený přebytečné vody, 150 g ricotty a 2 vejce.
11. Sekejte 45 sekund / rychlost 5.
12. Vyválejte těsto na pečícím papíru na kruh o 0,5 cm tloušťky.
13. Naplňte špenátovou náplní. Posypte 50 g fety. Okraje zahněte do středu.
14. Dejte péct na 35 minut / 180 °C.