Galetka na slano

Galetka na slano

1 koláč

75 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO: 
200 g hladké špaldové mouky
1 lžíce cukru krupice
100 g másla 
60 ml mléka 
1 lžička soli  


NÁPLŇ:  
250 g baby špenátu
150 g ricotty
2 vejce
50 g fety

Příslušenství:

metla
sestava pro vaření v páře
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Do nádoby prosejte 200 g hladké špaldové mouky.  
3. Přidejte 1 lžíci cukru krupice, 100 g povoleného másla pokrájeného na plátky, 60 ml mléka a 1 lžičku soli.  
4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 1.  
5. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně.  
6. Těsto dejte chladit na 1 hodinu do lednice.  
7. Do nádoby vložte sestavu pro vaření v páře. Spusťte program vaření v páře.
8. Přidejte po signalizaci 250 g propraného baby špenátu na 4 minuty. Pak schlaďte a dejte stranou.
9. Do nádoby vložte nože.
10. Přidejte špenát zbavený přebytečné vody, 150 g ricotty a 2 vejce.
11. Sekejte 45 sekund / rychlost 5. 
12. Vyválejte těsto na pečícím papíru na kruh o 0,5 cm tloušťky.
13. Naplňte špenátovou náplní. Posypte 50 g fety. Okraje zahněte do středu.
14. Dejte péct na 35 minut / 180 °C.