Focaccia

Focaccia

6–8 kusů

70 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

500 g hladké mouky 
300 ml vody 
20 g kvasnic 
12 g soli 
50 ml olivového oleje + olej na potření 
hrst sušených rajčat 
hrst tymiánu 
hrubozrnná sůl na posypání 

Příslušenství:

Metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu. 
2. Přidejte 300 ml vody a 20 g kvasnic. 
3. Zahřívejte 5 minut / 37 °C/ rychlost 1. 
4. Přidejte 500 g hladké mouky, 50 ml olivového oleje a 12 g soli. 
5. Šlehejte 3 minuty / rychlost 2. 
6. Hotové těsto propracujte ručně a dejte kynout na teplé místo. 
7. Po zdvojnásobení objemu rozdělte na 6–8 dílků. 
8. Dílky naplňte posekanou hrstí sušených rajčat a hrstí tymiánu. 
9. Rozválejte a dejte na plech vyložený pečícím papírem. 
10. Potřete olivovým olejem a posypte hrubozrnnou solí. 
11. Nechte kynout 20 minut. 
12. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C / 10 minut.