Focaccia

Suroviny:
500 g hladké mouky
300 ml vody
20 g kvasnic
12 g soli
50 ml olivového oleje + olej na potření
hrst sušených rajčat
hrst tymiánu
hrubozrnná sůl na posypání
Příslušenství:
Metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 300 ml vody a 20 g kvasnic.
3. Zahřívejte 5 minut / 37 °C/ rychlost 1.
4. Přidejte 500 g hladké mouky, 50 ml olivového oleje a 12 g soli.
5. Šlehejte 3 minuty / rychlost 2.
6. Hotové těsto propracujte ručně a dejte kynout na teplé místo.
7. Po zdvojnásobení objemu rozdělte na 6–8 dílků.
8. Dílky naplňte posekanou hrstí sušených rajčat a hrstí tymiánu.
9. Rozválejte a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
10. Potřete olivovým olejem a posypte hrubozrnnou solí.
11. Nechte kynout 20 minut.
12. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C / 10 minut.