Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

4 porce

55 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

2 lžíce olivového oleje 
1 cibule 
2 bulvy fenyklu 
2 stroužky česneku 
600 ml zeleninového vývaru 
3 lžíce smetany ke šlehání 
2 lžíce mandlových lupínků 
sůl, pepř

Příslušenství:

míchací hák
nože 

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. 
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli. 
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
4. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky prolisovaného česneku a 2 pokrájené bulvy fenyklu. 
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
6. Restujte 7 minut / 100 °C / rychlost 1. 
7. Přidejte 600 ml zeleninového vývaru a vařte 25 minut / 100 °C / rychlost 1. 
8. Přidejte 3 lžíce smetany ke šlehání a 2 lžíce mandlových lupínků. 
9. Vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1. 
10. Vyjměte míchací hák a vložte nože. 
11. Sekejte 40 sekund / rychlost 6. 
12. Dochuťte solí a pepřem.