Fenyklová polévka

Suroviny:
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 bulvy fenyklu
2 stroužky česneku
600 ml zeleninového vývaru
3 lžíce smetany ke šlehání
2 lžíce mandlových lupínků
sůl, pepř
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
4. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky prolisovaného česneku a 2 pokrájené bulvy fenyklu.
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
6. Restujte 7 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 600 ml zeleninového vývaru a vařte 25 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Přidejte 3 lžíce smetany ke šlehání a 2 lžíce mandlových lupínků.
9. Vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
11. Sekejte 40 sekund / rychlost 6.
12. Dochuťte solí a pepřem.