Dýňový koláč

Suroviny:
TĚSTO:
300 g hladké mouky
200 g povoleného másla
50 g cukru
1 vejce
1 lžička perníkového koření
špetka soli
NÁPLŇ:
400 g dýňového pyré
50 g cukru
1 vejce
špetka skořice
špetka kardamomu
250 g tvarohu
DROBENKA:
200 g ořechů
100 g medu
špetka soli
50 g másla
Příslušenství:
nože
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Vložte sypké suroviny na těsto - 300 g mouky, 50 g cukru, lžičku perníkového koření a špetku soli.
3. Míchejte 10 sekund / rychlost 2.
4. Přidejte 200 g povoleného másla a vajíčko. Nechte uhníst těsto.
5. Hnětení 2 minuty / rychlost 2.
6. Hotové těsto zabalte do potravinářské folie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.
7. Mezitím si připravte náplň do koláče.
8. Do čisté nádoby vložte nože. Přidejte uvařenou dýni a sekejte 20 sekund / rychlost 5.
9. Přidejte 50 g cukru, vejce, 250 g tvarohu, špetku skořice a špetku kardamomu. Sekejte.
10. Sekejte 20 sekund / rychlost 3.
11. Náplň odložte stranou a připravte si ořechovou drobenku.
12. Do čisté nádoby vložte nože. Přidejte 200 g ořechů a sekejte 15 sekund / rychlost 6.
13. Vyjměte nože a vložte metlu. Přidejte 100 g medu, 50 g másla a špetku soli.
14. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.
16. Koláčovou formu vyložte rozváleným těstem. Dno těsta párkrát propíchněte vidličkou.
17. Přidejte náplň a posypte drobenkou.
18. Pečte 20–30 minut / 180 °C (dle výšky koláče).