Dýňový guláš s cizrnou

Dýňový guláš s cizrnou

4 porce

30 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

300 g uvařené dýně 
425 g cizrny 
150 g sójového masa 
2 lžíce olivového oleje 
1 cibule 
1 stroužek česneku 
1 malý rajčatový protlak 
1/2 lžičky mleté papriky 
1/2 lžičky majoránky 
sůl, pepř 

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby nalijte 1 litr vody a přidejte 150 g sojového masa. 
2. Vařte 15 minut / 100 °C. 
3. Sceďte sóju a dejte stranou. 
4. Do nádoby vložte nože, přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli. 
5. Sekejte 10 sekund / rychlost 5. 
6. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 2 lžíce oleje a stroužek česneku.  
7. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1. 
8. Přidejte koření a protlak. 
9. Restujte 1 minutu / 100 °C / rychlost 2. 
10. Vložte 300 g uvařené dýně, 425 g cizrny a uvařené sojové maso. 
11. Podlijte 250 ml vody. 
12. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1. 
13. Dochuťte solí a pepřem.