Dýňový chlebíček

Suroviny:
3 vejce
100 g cukru krupice
250 g dýně na pyré
250 g bílého jogurtu
60 g másla
50 g ovesných vloček
40 g vlašských ořechů
110 g hladké mouky
120 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 lžička skořice
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Příslušenství:
nože
sestava pro vaření v páře
metla
Postup:
1. Připravte si dýňové pyré.
2. 250 g dýně oloupejte a pokrájejte na kostky 1*1 cm.
3. Do nádoby vlijte vodu po risku pro vaření v páře.
4. Uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.
5. Po signalizaci vložte dýni a vařte 15 minut / 100 °C.
6. Do nádoby vložte nože a uvařenou dýni.
7. Sekejte 2 minuty / rychlost 2.
8. Hotové pyré dejte stranou.
9. Do nádoby vložte nože.
10. Přidejte 40 g vlašských ořechů a 50 g ovesných vloček.
11. Sekejte 40 sekund / rychlost 4.
12. Dáme stranou do misky, kde smícháme sypké ingredience: 110 g hladké mouky, 120 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva a 1 lžička skořice.
13. Do nádoby vložte metlu.
14. Přidejte 3 vejce a 100 g cukru krupice.
15. Šlehejte 5 minut / rychlost 4.
16. Přidejte 60 g povoleného másla a šlehejte 1 minutu / rychlost 4.
17. Přidejte 250 g bílého jogurtu a hotové dýňové pyré.
18. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
19. Přidejte sypké ingredience a šlehejte 3 minuty / rychlost 2.
20. Hotové těsto vlijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
21. Pečte 55 minut / 160 °C.