Dýňové bulky

Suroviny:
160 g máslové dýně
60 ml vody
100 ml mléka
1 lžíce cukru
1/2 kostky droždí (21 g)
350 g hladké mouky
1 lžíce dýňových semínek na posypání
1 vejce na potření
Příslušenství:
sestava pro vaření v páře
nože
metla
Postup:
1. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.
2. Uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.
3. Po signalizaci vložte 160 g oloupané máslové dýně nakrájené na 2*2 cm.
4. Vařte 15 minut.
5. Uvařenou dýni dejte stranou.
6. Do nádoby vložte nože.
7. Přidejte uvařenou dýni a 60 ml vody.
8. Sekejte 1 minutu / rychlost 4.
9. Vzniklé dýňové pyré dejte stranou.
10. Do nádoby vložte metlu.
11. Přidejte 100 ml mléka, 1 lžíci cukru a 1 lžíci hladké mouky.
12. Zahřívejte 1 minutu / 37 °C / rychlost 1 a přidejte rozdrolenou ½ kostky droždí (21 g).
13. Šlehejte 15 sekund / 37 °C / rychlost 1.
14. Nechte vzejít kvásek cca 10-15 minut.
15. Přidejte dýňové pyré a šlehejte 10 sekund / rychlost 1.
16. Při dalším šlehání přidávejte co 30 sekund 1/3 mouky - 1,5 minuty / rychlost 2.
17. Vše ještě šlehejte 2 minuty / rychlost 1.
18. Těsto nechte vykynout 45 minut.
19. Těsto přendejte na pracovní plochu a vytvořte 6 bochánků.
20. Nechte 20 minut kynout na plechu vyloženým pečícím papírem.
21. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte dýňovými semínky.
22. Pečte 15 minut / 180 °C.