Dýňové bulky

Dýňové bulky

6 ks

105 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

160 g máslové dýně  
60 ml vody  
100 ml mléka  
1 lžíce cukru  
1/2 kostky droždí (21 g)  
350 g hladké mouky
1 lžíce dýňových semínek na posypání   
1 vejce na potření  

Příslušenství:

sestava pro vaření v páře
nože
metla  
  

Postup:

1. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.   
2. Uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře. 
3. Po signalizaci vložte 160 g oloupané máslové dýně nakrájené na 2*2 cm.   
4. Vařte 15 minut.  
5. Uvařenou dýni dejte stranou.   
6. Do nádoby vložte nože.  
7. Přidejte uvařenou dýni a 60 ml vody.   
8. Sekejte 1 minutu / rychlost 4.  
9. Vzniklé dýňové pyré dejte stranou.   
10. Do nádoby vložte metlu.   
11. Přidejte 100 ml mléka, 1 lžíci cukru a 1 lžíci hladké mouky.   
12. Zahřívejte 1 minutu / 37 °C / rychlost 1 a přidejte rozdrolenou ½ kostky droždí (21 g).   
13. Šlehejte 15 sekund / 37 °C / rychlost 1.   
14. Nechte vzejít kvásek cca 10-15 minut.   
15. Přidejte dýňové pyré a šlehejte 10 sekund / rychlost 1.   
16. Při dalším šlehání přidávejte co 30 sekund 1/3 mouky - 1,5 minuty / rychlost 2. 
17. Vše ještě šlehejte 2 minuty / rychlost 1.   
18. Těsto nechte vykynout 45 minut.   
19. Těsto přendejte na pracovní plochu a vytvořte 6 bochánků.   
20. Nechte 20 minut kynout na plechu vyloženým pečícím papírem.   
21. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte dýňovými semínky.   
22. Pečte 15 minut / 180 °C.