Dýňová polévka

Dýňová polévka

4 porce

40 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 g dýně Hokkaido, na kousky
kus zázvoru, na chuť
1 kus cibule
3 stroužky česneku
1 kostka masového bujónu, nebo lžíce dochucovací pasty
2 kusy brambor
2 kusy rajčat
1 kus taveného sýru
1 polévková lžíce másla
200 g smetany ke šlehání 
1 litr vody
1 lžíce soli

Příslušenství:

sekací nože

Postup:

1. Připravte si dýni. Oloupejte ji a odstraňte semena.
2. Do míchací nádoby vložte na kousky nakrájenou dýni, zázvor, cibuli, česnek, bujón, brambory, rajče, sůl.
3. Sekejte 10 sek./rychlost 5.
4. Přilejte vodu a vařte 25 minut/100 °C/rychlost 3.
5. Po dovaření přidejte smetanu, sýr a máslo.
6. Sekejte 20 sek./rychlost 10.
7. Vařte 4 min/100 °C/rychlost 3.

ETA TIP: Doporučujeme podávat se zakysanou smetanou a praženými slunečnicovými semínky.