Dýňová polévka s fazolemi

Dýňová polévka s fazolemi

4 porce

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

300 g dýně
1 cibule
1 mrkev  
1 řapík celeru
4 stroužky česneku 
300 g červených fazolí z plechovky 
6 lžic olivového oleje 
2 lžíce rajčatového protlaku 
1 l kuřecího vývaru 
1 hrst baby špenátu 
strouhaný parmazán k podávání 

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. 
2. Přidejte 1 oloupanou přepůlenou cibuli a 4 stroužky česneku. 
3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6. 
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
5. Přidejte na kolečka nakrájenou 1 mrkev a 6 lžic olivového oleje. 
6. Restujete 10 minut / 90 °C / rychlost 1. 
7. Přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku a restujte 30 sekund / 80 °C / rychlost 2. 
8. Přidejte 300 g oloupané a na kostičky nakrájené dýně (1,5*1,5 cm) a 1 l kuřecího vývaru. 
9. Vařte 45 minut / 100 °C / rychlost 1. 
10. Přidejte 1 řapík celeru na kolečka, 1 hrst baby špenátu a 300 g červených fazolí z plechovky. 
11. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1. 
12. Přidejte parmazán a podávejte.