Dýňová omáčka s krůtím masem

Dýňová omáčka s krůtím masem

4 porce

90 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

400 g krůtích prs
300 g vařené dýně
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
500 ml zeleninového vývaru
150 ml smetany ke šlehání
lžička hořčice
sůl, pepř

Příslušenství:

míchací hák
nože 
varný košík

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 1 přepůlenou a oloupanou cibuli.  
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.  
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
5. Přidejte 2 lžíce olivového oleje.   
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 400 g osoleného krůtího masa a restujte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
8. Maso přendejte stranou do varného košíku.  
9. Do nádoby přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou 1 petržel a 1 mrkev.   
10. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
11. Přidejte 300 g vařené dýně a 500 ml zeleninového vývaru.  
12. Vložte varný košík s masem.  
13. Vařte 40 minut / 100 °C / rychlost 1.  
14. Vyjměte varný košík a míchací hák. Vložte nože.   
15. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.  
16. Přidejte 150 ml smetany ke šlehání a lžičku hořčice.  
17. Vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
18. Dochuťte solí a pepřem.