Drůbeží paštika s brusinkami

Suroviny:
1 cibule
1 stroužek česneku
100 g slaniny
100 g plátků slaniny na zabalení
400 g kuřecích jater
150 g másla
100 ml smetany
50 g sušených brusinek
50 g mandlových lupínků
1 lžička tymiánu
sůl, pepř
Příslušenství:
nože
míchací hák
stěrka
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 50 g másla.
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku, 100 g slaniny a 400 g kuřecích jater.
8. Restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.
9. Přidejte 1 lžičku tymiánu a 100 ml smetany.
10. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
12. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.
13. Přidejte 100 g másla, 50 g sušených brusinek a 50 g mandlových lupínků. Dochuťte solí a pepřem.
14. Sekejte 10 sekund / rychlost 3.
15. Nechte lehce vychladit. Hotovou paštiku zabalte do plátků slaniny. A ještě jednou vychlaďte.