Drůbeží paštika s brusinkami

Drůbeží paštika s brusinkami

8 skleniček

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 cibule
1 stroužek česneku
100 g slaniny
100 g plátků slaniny na zabalení
400 g kuřecích jater
150 g másla
100 ml smetany
50 g sušených brusinek
50 g mandlových lupínků
1 lžička tymiánu
sůl, pepř

Příslušenství:

nože
míchací hák
stěrka

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.     
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.     
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.     
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.     
5. Přidejte 50 g másla.     
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.     
7. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku, 100 g slaniny a 400 g kuřecích jater.     
8. Restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.     
9. Přidejte 1 lžičku tymiánu a 100 ml smetany.    
10. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.     
11. Vyjměte míchací hák a vložte nože.     
12. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.     
13. Přidejte 100 g másla, 50 g sušených brusinek a 50 g mandlových lupínků. Dochuťte solí a pepřem.     
14. Sekejte 10 sekund / rychlost 3.     
15. Nechte lehce vychladit. Hotovou paštiku zabalte do plátků slaniny. A ještě jednou vychlaďte