Dršťková polévka

Suroviny:
250 g předvařených drštěk
1,4 l vody
2 lžíce majoránky
1 cibule
1 lžíce červené papriky
3 lžíce tuku (sádlo nebo olej)
2 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
sůl, pepř
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte 250 g drštěk a 700 ml vody.
3. Vařte 30 minut / 100 °C / rychlost 1.
4. Slijte vodu a dršťky nechte v nádobě.
5. Přidejte 700 ml čisté vody.
6. Přidejte 3 lžíce majoránky, sůl a pepř dle chuti.
7. Vařte 30 minut /100 °C / rychlost 1.
8. Vývar s dršťkami dejte stranou.
9. Do čisté nádoby vložte nože.
10. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
11. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
12. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
13. Přidejte 3 lžíce tuku (sádla nebo oleje) a restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
14. Přidejte 2 stroužky prolisovaného česneku, lžíci sušené papriky a 2 lžíce protlaku.
15. Restujte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.
16. Podlijte vývarem a přidejte uvařené dršťky.
17. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.
18. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou.