Dršťková polévka

Dršťková polévka

4 porce

100 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

250 g předvařených drštěk 
1,4 l vody 
2 lžíce majoránky 
1 cibule 
1 lžíce červené papriky 
3 lžíce tuku (sádlo nebo olej) 
2 lžíce rajčatového protlaku 
2 stroužky česneku 
sůl, pepř

Příslušenství:

míchací hák
nože 

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák. 
2. Přidejte 250 g drštěk a 700 ml vody. 
3. Vařte 30 minut / 100 °C / rychlost 1. 
4. Slijte vodu a dršťky nechte v nádobě. 
5. Přidejte 700 ml čisté vody. 
6. Přidejte 3 lžíce majoránky, sůl a pepř dle chuti. 
7. Vařte 30 minut /100 °C / rychlost 1. 
8. Vývar s dršťkami dejte stranou. 
9. Do čisté nádoby vložte nože. 
10. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli. 
11. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
12. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
13. Přidejte 3 lžíce tuku (sádla nebo oleje) a restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1. 
14. Přidejte 2 stroužky prolisovaného česneku, lžíci sušené papriky a 2 lžíce protlaku. 
15. Restujte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1. 
16. Podlijte vývarem a přidejte uvařené dršťky. 
17. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1. 
18. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou.