Drožďová polévka

Drožďová polévka

4 porce

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

80 g ovesných vloček
600 ml zeleninového vývaru
40 g másla
40 g droždí
1 cibule
1 žloutek
1 pórek
1 mrkev 
hrst petrželky
sůl, pepř

Příslušenství:

nože 
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
5. Přidejte 40 g másla.  
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 40 g droždí.  
8. Restujte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
9. Přidejte 80 g ovesných vloček, 1 pórek nakrájený na kolečka a 1 nastrouhanou mrkev.  
10. Podlijte 600 ml zeleninového vývaru.  
11. Vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.  
12. Přidejte 1 žloutek.  
13. Vařte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
14. Dochuťte solí a pepřem a přidejte hrst petrželky.