Drožďová polévka

Suroviny:
80 g ovesných vloček
600 ml zeleninového vývaru
40 g másla
40 g droždí
1 cibule
1 žloutek
1 pórek
1 mrkev
hrst petrželky
sůl, pepř
Příslušenství:
nože
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 40 g másla.
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 40 g droždí.
8. Restujte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.
9. Přidejte 80 g ovesných vloček, 1 pórek nakrájený na kolečka a 1 nastrouhanou mrkev.
10. Podlijte 600 ml zeleninového vývaru.
11. Vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.
12. Přidejte 1 žloutek.
13. Vařte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.
14. Dochuťte solí a pepřem a přidejte hrst petrželky.