Drobenkový koláč s tvarohem a jablky

Drobenkový koláč s tvarohem a jablky

1 koláč

75 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:  
250 g polohrubé mouky   
100 g povoleného másla   
100 g cukru krupice   
1 vejce   
6 g prášku do pečiva   
  
NÁPLŇ:  
250 g polotučného tvarohu   
1 vejce   
1 lžíce vanilkového pudinku   
1 vanilkový cukr   
4 jablka

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Přidejte 250 g polohrubé mouky a 6 g prášku do pečiva.  
3. Přidejte 100 g cukru krupice a 1 vejce.  
4. Šlehejte 15 sekund / rychlost 1.  
5. Přidejte 100 g povoleného másla.  
6. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.  
7. Vtlačte 2/3 těsta do formy a 1/3 dejte stranou.  
8. Připravte si náplň.  
9. Do nádoby vložte metlu.  
10. Přidejte 250 g polotučného tvarohu, 1 vejce, 1 lžíci vanilkového pudinku a 1 vanilkový cukr.  
11. Šlehejte 30 sekund / rychlost 3.  
12. Naplňte koláč tvarohovou vrstvou.  
13. Na tvarohovou vrstvu naskládejte oloupané na měsíčky nakrájená 4 jablka.  
14. Posypte zbylou třetinou těsta.  
15. Koláč vložte do předehřáté trouby a pečte 170 °C / cca 45 minut.