Dijonská omáčka

Dijonská omáčka

3 porce

20 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

50 g másla 
2 lžíce hladké mouky 
200 ml vývaru 
150–200 ml smetany 
1 lžička dijonské hořčice  
sůl, pepř 

Příslušenství:

Míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák. 
2. Přidejte 50 g másla a zahřívejte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1. 
3. Přidejte 2 lžíce hladké mouky a restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 2. 
4. Přidejte 200 ml vývaru a následně 150-200 ml smetany. 
5. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 2. 
6. Dochuťte 1 lžičkou dijonské hořčice, solí a pepřem. 
7. Naposledy provařte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.