Dhal s čočkou a květákem

Dhal s čočkou a květákem

2-3 porce

60 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

200 g červené čočky   
1 cibule   
1 lžíce kari   
250 g malých růžiček květáku   
250 ml smetany   
1 hrst listů špenátu   
6 lžic olivového oleje   
sůl, pepř

Příslušenství:

míchací hák 
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte čočku a uvařte dle návodu na obalu. Vařte cca 25 minut, slijte a dejte stranou.   
2. Do nádoby vložte nože.   
3. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.   
4. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.   
5. Přidejte 6 lžic olivového oleje.   
6. Vyjměte nože a vložte míchací hák.   
7. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.   
8. Přidejte 1 lžíci kari.   
9. Restujte 30 sekund / 100 °C / rychlost 1.   
10. Přidejte 250 g malých květákových růžiček.   
11. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.   
12. Přidejte uvařenou čočku a 250 ml smetany.   
13. Dle chuti přidejte sůl a pepř.   
14. Přidejte 1 hrst listů špenátu a vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.