Dhal s čočkou a květákem

Suroviny:
200 g červené čočky
1 cibule
1 lžíce kari
250 g malých růžiček květáku
250 ml smetany
1 hrst listů špenátu
6 lžic olivového oleje
sůl, pepř
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte čočku a uvařte dle návodu na obalu. Vařte cca 25 minut, slijte a dejte stranou.
2. Do nádoby vložte nože.
3. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
4. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.
5. Přidejte 6 lžic olivového oleje.
6. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
7. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Přidejte 1 lžíci kari.
9. Restujte 30 sekund / 100 °C / rychlost 1.
10. Přidejte 250 g malých květákových růžiček.
11. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
12. Přidejte uvařenou čočku a 250 ml smetany.
13. Dle chuti přidejte sůl a pepř.
14. Přidejte 1 hrst listů špenátu a vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.