Cuketová polévka s gorgonzolou

Cuketová polévka s gorgonzolou

4 porce

60 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 cibule
900 g cukety
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce oregana
600 ml drůbežího vývaru
120 g gorgonzoly
sůl, pepř

Příslušenství:

nože 
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje.  
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 900 g cukety nakrájené na kostičky a 1 lžíci oregana.  
8. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
9. Přidejte 600 ml drůbežího vývaru.  
10. Vařte 30 minut / 100 °C / rychlost 1.  
11. Přidejte 120 g gorgonzoly.  
12. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
13. Sekejte 20 sekund / rychlost 6.  
14. Dochuťte solí a pepřem.