Čokoládová mini Pavlova s višněmi

Čokoládová mini Pavlova s višněmi

1 plech

1 hodina 40 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

KORPUS:
4 bílky
200 g cukru krupice
1 lžíce octa
1 lžíce škrobu

ČOKOLÁDOVÁ ŠLEHAČKA:
100 g hořké čokolády
200 ml smetany ke šlehání

OVOCNÁ NÁPLŇ:
150 g mražených višní
100 g cukru
1 lžíce škrobu

Příslušenství:

míchací hák
metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Přidejte 4 bílky a 200 g cukru krupice.  
3. Šlehejte 3 minuty / 40 °C / rychlost 3.  
4. Šlehejte 5 minut / rychlost 4.  
5. Ručně opatrně vmíchejte 1 lžíci octa a 1 lžíci škrobu.  
6. Přendejte do cukrářského pytlíku a stříkejte mističky o průměru cca 7 cm.  
7. Dejte do předem vyhřáté trouby na 1 hodinu / 100 °C.  
8. Do nádoby vložte míchací hák.  
9. Přidejte 150 g mražených višní a 100 g cukru.  
10. Vařte 4 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
11. Přidejte 1 lžíci škrobu a vařte 1–2 minuty / 100 °C / rychlost 1 (do zhoustnutí).  
12. Dejte stranou vychladit.  
13. Do nádoby vložte míchací hák.  
14. Přidejte nalámaných 100 g hořké čokolády a 200 ml smetany ke šlehání.  
15. Vařte 30 sekund / 50 °C / rychlost 1.  
16. Směs dejte vychladit a poté šlehejte 1 minutu / rychlost 4.  
17. Zkompletujte dezert: Vychladlý korpus nejdříve naplňte višňovým rozvarem a pak zdobte čokoládovou šlehačkou.