Čokoládová mini Pavlova s višněmi

Suroviny:
KORPUS:
4 bílky
200 g cukru krupice
1 lžíce octa
1 lžíce škrobu
ČOKOLÁDOVÁ ŠLEHAČKA:
100 g hořké čokolády
200 ml smetany ke šlehání
OVOCNÁ NÁPLŇ:
150 g mražených višní
100 g cukru
1 lžíce škrobu
Příslušenství:
míchací hák
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 4 bílky a 200 g cukru krupice.
3. Šlehejte 3 minuty / 40 °C / rychlost 3.
4. Šlehejte 5 minut / rychlost 4.
5. Ručně opatrně vmíchejte 1 lžíci octa a 1 lžíci škrobu.
6. Přendejte do cukrářského pytlíku a stříkejte mističky o průměru cca 7 cm.
7. Dejte do předem vyhřáté trouby na 1 hodinu / 100 °C.
8. Do nádoby vložte míchací hák.
9. Přidejte 150 g mražených višní a 100 g cukru.
10. Vařte 4 minuty / 100 °C / rychlost 1.
11. Přidejte 1 lžíci škrobu a vařte 1–2 minuty / 100 °C / rychlost 1 (do zhoustnutí).
12. Dejte stranou vychladit.
13. Do nádoby vložte míchací hák.
14. Přidejte nalámaných 100 g hořké čokolády a 200 ml smetany ke šlehání.
15. Vařte 30 sekund / 50 °C / rychlost 1.
16. Směs dejte vychladit a poté šlehejte 1 minutu / rychlost 4.
17. Zkompletujte dezert: Vychladlý korpus nejdříve naplňte višňovým rozvarem a pak zdobte čokoládovou šlehačkou.