Čokoládová lízátka pečená

Čokoládová lízátka pečená

20 kusů

65 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:  
60 g kvalitní čokolády   
100 ml rozpuštěného másla   
130 ml podmáslí   
1 vejce   
100 g cukru krupice   
80 g hladké mouky   
80 g polohrubé mouky   
7 g kypřícího prášku   
1 lžíce kakaa   
  
GANACHE:  
100 g čokolády   
50 ml smetany   
  
čokoláda poleva na ozdobení a dekorace dle fantazie (ořechy, sušené ovoce, posypky, ...)

Příslušenství:

metla  
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.   
2. Přidejte 130 ml podmáslí a 1 vejce.  
3. Přidejte 100 ml rozpuštěného másla a 100 g cukru krupice.   
4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4.   
5. Ve vedlejší míse si spojte sypké suroviny: 80 g hladké mouky, 80 g polohrubé mouky, 1 lžíci kakaa a 7 g kypřícího prášku.   
6. Prosejte do těsta a šlehejte 1 minutu / rychlost 3.   
7. Přidejte 60 g rozpuštěné čokolády a promíchejte.   
8. Těsto vlijte do malého plechu a pečte 150 °C / 20-25 minut.   
9. Hotové těsto nechte vychladnout.   
10. Vložte do nádoby nože.   
11. Přidejte vychladlé těsto a sekejte 1 minutu / rychlost 6.   
12. Připravte si ganache.   
13. Zahřejte 50 ml smetany a vsypte na malé kousky rozlámaných 100 g čokolády.   
14. Míchejte do rozpuštění čokolády.   
15. Přidejte hotovou ganache k rozsekanému těstu.  
16. Sekejte 30 sekund / rychlost 1.   
17. Dejte na chvíli ztuhnout do lednice a pak tvarujte kuličky.   
18. Kuličky přidělejte na špejli a dejte znovu zchladit.   
19. Rozpusťte si ve vodní lázni dle návodu na obalu čokoládovou polevu a připravte si zdobení.   
20. Namáčejte lízátka do polevy a posypte dekoracemi.  
21. Hotová lízátka chlaďte do ztuhnutí čokolády.