Čokoládová lízátka pečená

Suroviny:
TĚSTO:
60 g kvalitní čokolády
100 ml rozpuštěného másla
130 ml podmáslí
1 vejce
100 g cukru krupice
80 g hladké mouky
80 g polohrubé mouky
7 g kypřícího prášku
1 lžíce kakaa
GANACHE:
100 g čokolády
50 ml smetany
čokoláda poleva na ozdobení a dekorace dle fantazie (ořechy, sušené ovoce, posypky, ...)
Příslušenství:
metla
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 130 ml podmáslí a 1 vejce.
3. Přidejte 100 ml rozpuštěného másla a 100 g cukru krupice.
4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4.
5. Ve vedlejší míse si spojte sypké suroviny: 80 g hladké mouky, 80 g polohrubé mouky, 1 lžíci kakaa a 7 g kypřícího prášku.
6. Prosejte do těsta a šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
7. Přidejte 60 g rozpuštěné čokolády a promíchejte.
8. Těsto vlijte do malého plechu a pečte 150 °C / 20-25 minut.
9. Hotové těsto nechte vychladnout.
10. Vložte do nádoby nože.
11. Přidejte vychladlé těsto a sekejte 1 minutu / rychlost 6.
12. Připravte si ganache.
13. Zahřejte 50 ml smetany a vsypte na malé kousky rozlámaných 100 g čokolády.
14. Míchejte do rozpuštění čokolády.
15. Přidejte hotovou ganache k rozsekanému těstu.
16. Sekejte 30 sekund / rychlost 1.
17. Dejte na chvíli ztuhnout do lednice a pak tvarujte kuličky.
18. Kuličky přidělejte na špejli a dejte znovu zchladit.
19. Rozpusťte si ve vodní lázni dle návodu na obalu čokoládovou polevu a připravte si zdobení.
20. Namáčejte lízátka do polevy a posypte dekoracemi.
21. Hotová lízátka chlaďte do ztuhnutí čokolády.