Čočkovo-rajčatový krém

Suroviny:
200 g červené čočky
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
200 g loupaných rajčat v plechovce
150 ml smetany
500 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
zakysaná smetana a dýňová semínka k servírování
Příslušenství:
nože
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
4. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
6. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 200 g červené čočky a 200 g loupaných rajčat v plechovce.
8. Přidejte 150 ml smetany, 500 ml zeleninového vývaru a sůl a pepř.
9. Vařte 35 minut / 100 °C / rychlost 1.
10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
11. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.
12. Dochuťte solí a pepřem.
13. Servírujte se zakysanou smetanou a dýňovými semínky.