Čočkovo-rajčatový krém

Čočkovo-rajčatový krém

4 porce

10 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

200 g červené čočky   
4 lžíce olivového oleje   
1 cibule   
200 g loupaných rajčat v plechovce  
150 ml smetany   
500 ml zeleninového vývaru   
sůl, pepř   
  
zakysaná smetana a dýňová semínka k servírování

Příslušenství:

nože   
míchací hák  

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.  
3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
4. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.  
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
6. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 200 g červené čočky a 200 g loupaných rajčat v plechovce.  
8. Přidejte 150 ml smetany, 500 ml zeleninového vývaru a sůl a pepř.  
9. Vařte 35 minut / 100 °C / rychlost 1.  
10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
11. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.  
12. Dochuťte solí a pepřem.   
13. Servírujte se zakysanou smetanou a dýňovými semínky.