Chřestový krém

Chřestový krém

4 porce

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 g bílého chřestu
1 kus cibule
20 g másla
1 kus brambory
600 g vody
1 kus zeleninového bujónu
200 g smetany 33%
20 g hladké mouky

Příslušenství:

sekací nože
šlehací metle

Postup:

1. Do mixovací nádoby přidejte česnek a mixujte 8 sek./rychlost 5.
2. Přidejte máslo a restujte 4 min/100 °C/rychlost 1.
3. Přidejte oloupaný chřest (ze kterého odřežete hlavičky a bramboru na čtvrtky).
4. Zalijte vodou a přidejte bujón.
5. Vařte 25 minut/100 °C/rychlost 2.
6. Po dovaření sekáme 40 sek./rychlost 10.
7. Nasaďte šlehací metli, poté přidejte smetanu a hladkou mouku.
8. Šlehejte 30 sek./rychlost 4.
9. Přidejte hlavičky chřestu a vařte 4 min/100 °C/rychlost 1.
10. Osolte dle chuti.. Do mixovací nádoby vložte mixovací nože, oloupaný zázvor, česnek, rozčtvrcenou cibuli a sekejte 5 sek./rychlost 5.

ETA TIP: Na chřestový krém můžeme přidat slaninový chips nebo podávat s krutony.