Cheesecake pistáciový

Suroviny:
100 g sušenek
40 g sekaných pistácií
70 g rozpuštěného másla
NÁPLŇ:
250 g mascarpone
80 g pistáciové pasty
70 g moučkového cukru
90 ml smetany ke šlehání
2 vejce velikost M
NA ZDOBENÍ:
rozpuštěná bílá čokoláda
sekané pistácie
Příslušenství:
Nože
Metla
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 100 g máslových sušenek, 40 g pistácií a sekejte 15 sekund / rychlost 6.
3. Přidejte 70 g rozpuštěného másla a sekejte 10 sekund / rychlost 2.
4. Sušenkovou směs vsypte do dortové formy a pořádně upěchujte k formě.
5. Do nádoby vložte metlu.
6. Přidejte 250 g mascarpone, 80 g pistáciové pasty, 70 g moučkového cukru, 90 ml smetany ke šlehání a 2 vejce.
7. Šlehejte 20 sekund / rychlost 3.
8. Hotovou náplň nalijte do formy a dejte péct na 40-45 minut / 170 °C.
9. Po upečení nechte zcela vychladnout v troubě.
10. Vychladlé můžete polít rozpuštěnou čokoládou a posypat pistáciemi.