Cheesecake pistáciový

Cheesecake pistáciový

1 koláč

65 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

100 g sušenek 
40 g sekaných pistácií 
70 g rozpuštěného másla 
  
NÁPLŇ: 
250 g mascarpone 
80 g pistáciové pasty 
70 g moučkového cukru 
90 ml smetany ke šlehání 
2 vejce velikost M 
  
NA ZDOBENÍ: 
rozpuštěná bílá čokoláda 
sekané pistácie 

Příslušenství:

Nože
Metla

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. 
2. Přidejte 100 g máslových sušenek, 40 g pistácií a sekejte 15 sekund / rychlost 6. 
3. Přidejte 70 g rozpuštěného másla a sekejte 10 sekund / rychlost 2. 
4. Sušenkovou směs vsypte do dortové formy a pořádně upěchujte k formě. 
5. Do nádoby vložte metlu. 
6. Přidejte 250 g mascarpone, 80 g pistáciové pasty, 70 g moučkového cukru, 90 ml smetany ke šlehání a 2 vejce. 
7. Šlehejte 20 sekund / rychlost 3. 
8. Hotovou náplň nalijte do formy a dejte péct na 40-45 minut / 170 °C. 
9. Po upečení nechte zcela vychladnout v troubě. 
10. Vychladlé můžete polít rozpuštěnou čokoládou a posypat pistáciemi.