Cheddarová omáčka

Suroviny:
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml mléka
100–200 ml smetany
100 g cheddaru
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
Příslušenství:
Míchací hák
Sestava na strouhání
Postup:
1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
2. 100 g cheddaru nastrouhejte rychlostí 5.
3. Nastrouhaný cheddar dejte stranou. Do nádoby vložte míchací hák.
4. Přidejte 50 g másla a zahřívejte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
5. Přidejte 2 lžíce hladké mouky a restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 2.
6. Přilévejte 200 ml mléka a následně 100-200 ml smetany.
7. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 2.
8. Přidejte nastrouhaný sýr a špetku muškátového oříšku.
9. Naposledy povařte 1–2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
10. Dochuťte solí a pepřem.