Česnekový krém s hříbky

Česnekový krém s hříbky

4 porce

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

12 stroužků česneku
1 cibule
50 g změklého másla
500 g brambor
800 ml zeleninového vývaru
30 g sušených hub
1 lžička kmínu
1 snítka tymiánu
1 lžička majoránky
špetka muškátového oříšku
50 ml smetany ke šlehání
150 ml vody

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

0. Dvě hodiny před vařením namočte 30 g sušených hub do 150 ml vody.
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 10 stroužků česneku a 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6. 
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 50 g změklého másla a restujte 7 minut / 80 °C / rychlost 1.
6. Přidejte 500 g oloupaných a na kostičky nakrájených brambor, 1 snítku tymiánu, 1 lžičku kmínu a 800 ml zeleninového vývaru.
7. Vařte 35 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Vylovte snítku tymiánu a vyjměte míchací hák.
9. Vložte nože a sekejte 20 sekund / rychlost 5.
10. Přidejte houby včetně nálevu a přidejte 1 lžičku majoránky.
11. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
12. Přidejte 50 ml smetany ke šlehání, špetku muškátového oříšku a prolisované 2 zbylé česneky.
13. Vařte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.