Celerový salát s křenem

Celerový salát s křenem

3 porce

20 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 g celeru
1 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce olivového oleje
250 ml kysané smetany
citrónová šťáva dle chuti
2 lžíce strouhaného křenu
sůl, pepř dle chuti

Příslušenství:

nástavec na strouhání
míchací hák
metla

Postup:

1.    Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
2.    Oloupejte 500 g celeru a podélně je překrojte.
3.    Strouhejte rychlostí 5 a poté dejte stranou.
4.    Do čisté nádoby vložte míchací hák.
5.    Vložte nastrouhaný celer, 1 l vody a sůl.
6.    Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
7.    Celer sceďte.
8.    Do nádoby vložte metlu a přidejte lžíci plnotučné hořčice, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhaného křenu a sůl, pepř a citron dle chuti.
9.    Šlehejte 10 sekund / rychlost 3.