Celerový salát s křenem

Suroviny:
500 g celeru
1 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce olivového oleje
250 ml kysané smetany
citrónová šťáva dle chuti
2 lžíce strouhaného křenu
sůl, pepř dle chuti
Příslušenství:
nástavec na strouhání
míchací hák
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
2. Oloupejte 500 g celeru a podélně je překrojte.
3. Strouhejte rychlostí 5 a poté dejte stranou.
4. Do čisté nádoby vložte míchací hák.
5. Vložte nastrouhaný celer, 1 l vody a sůl.
6. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Celer sceďte.
8. Do nádoby vložte metlu a přidejte lžíci plnotučné hořčice, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhaného křenu a sůl, pepř a citron dle chuti.
9. Šlehejte 10 sekund / rychlost 3.