Celerový krém

Celerový krém

4 porce

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

400 g celeru
400 ml zeleninového vývaru
1 cibule
100 g másla
200 ml smetany
1 lžička dijonské hořčice
sůl, pepř dle chuti

Příslušenství:

Nástavec na strouhání
Nože
Míchací hák

Postup:

1.    Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
2.    Oloupejte celer a podélně překrojte.
3.    Strouhejte na rychlost 5 a poté dejte stranou.
4.    Do nádoby vložte nože.
5.    Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
6.    Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
7.    Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 100 g másla. 
8.    Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
9.    Přidejte celer.
10.    Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
11.    Podlijte 400 ml vývaru a vařte 20 minut.
12.    Přidejte 200 ml smetany.
13.    Vyjměte míchací hák a vložte nože.
14.    Sekejte 15 sekund / rychlost 5.
15.    Dochuťte hořčicí, solí a pepřem.