Celerový krém

Suroviny:
400 g celeru
400 ml zeleninového vývaru
1 cibule
100 g másla
200 ml smetany
1 lžička dijonské hořčice
sůl, pepř dle chuti
Příslušenství:
Nástavec na strouhání
Nože
Míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
2. Oloupejte celer a podélně překrojte.
3. Strouhejte na rychlost 5 a poté dejte stranou.
4. Do nádoby vložte nože.
5. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
6. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
7. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 100 g másla.
8. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
9. Přidejte celer.
10. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. Podlijte 400 ml vývaru a vařte 20 minut.
12. Přidejte 200 ml smetany.
13. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
14. Sekejte 15 sekund / rychlost 5.
15. Dochuťte hořčicí, solí a pepřem.