Celerovo-rajčatový krém

Celerovo-rajčatový krém

4 porce

30 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

300 g celeru
1 plechovka drcených rajčat
1 mrkev
větvička tymiánu
0,5 l zeleninového vývaru
1 malá cibule
50 g másla

Příslušenství:

Nástavec na strouhání
Nože
Míchací hák

Postup:

1.    Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
2.    Oloupejte 300 g celeru a 1 mrkev.
3.    Nastrouhejte rychlostí 5 a dejte stranou.
4.    Do čisté nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
5.    Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
6.    Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 50 g másla.
7.    Restujte 10 minuty/ 100 °C/ rychlost 1.
8.    Přidejte nastrouhaný celer a mrkev.
9.    Restujte 2 minuty/ 100 °C/ rychlost 1.
10.    Přidejte plechovku rajčat, 0,5 l vývaru a větvičku tymiánu.
11.    Vařte 20 minut/ 100 °C/ rychlost 1.
12.    Vyjměte míchací hák a vložte nože.
13.    Sekejte 15 sekund/ rychlost 5.
14.    Dochuťte solí a pepřem.