Celerovo-rajčatový krém

Suroviny:
300 g celeru
1 plechovka drcených rajčat
1 mrkev
větvička tymiánu
0,5 l zeleninového vývaru
1 malá cibule
50 g másla
Příslušenství:
Nástavec na strouhání
Nože
Míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
2. Oloupejte 300 g celeru a 1 mrkev.
3. Nastrouhejte rychlostí 5 a dejte stranou.
4. Do čisté nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
5. Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
6. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 50 g másla.
7. Restujte 10 minuty/ 100 °C/ rychlost 1.
8. Přidejte nastrouhaný celer a mrkev.
9. Restujte 2 minuty/ 100 °C/ rychlost 1.
10. Přidejte plechovku rajčat, 0,5 l vývaru a větvičku tymiánu.
11. Vařte 20 minut/ 100 °C/ rychlost 1.
12. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
13. Sekejte 15 sekund/ rychlost 5.
14. Dochuťte solí a pepřem.