Celerovo-bramborová polévka

Suroviny:
300 g nastrouhaného celeru
200 g brambor na kostičky
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
1 l vývaru
100 ml smetany
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte 300 g nastrouhaného celeru, 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje.
3. Restujte 4 minuty / 100 °C / rychlost 1.
4. Přidejte 200 g brambor nakrájených na kostičky, 1 l vývaru, sůl a pepř dle chuti.
5. Vařte 50 minut / 90 °C / rychlost 1.
6. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
7. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.
8. Přidejte špetku muškátového oříšku a 100 ml smetany.
9. Vařte 2 minuty / 90 °C / rychlost 1.
10. Podávejte s krutony.