Caponata

Suroviny:
250 g lilku
1 červená cibule
2 stroužky česneku
7 celých cherry rajčat
80 g černých oliv
80 g zelených oliv
1 lžíce vinného octa
6 lžic olivového oleje
hrst bazalky a petrželky
sůl
Příslušenství:
míchací hák
Postup:
1. Lilek (250 g) nakrájejte na kostičky 2*2 cm a důkladně nasolte. Nechte 30 minut stranou.
2. Do nádoby vložte míchací hák.
3. Lilek pustí vodu, tu osušte. Lilek vložte do nádoby spolu se 6 lžícemi olivového oleje.
4. Restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.
5. Přidejte na drobné kousky posekanou 1 červenou cibuli a 2 stroužky česneku.
6. Restujte 7 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 7 cherry rajčat, 80 g černých oliv a 80 g zelených oliv.
8. Přidejte 1 lžíci vinného octa a restujte 15 minut / 90 °C / rychlost 1.
9. Vmíchejte hrst nasekané bazalky a petrželky.
10. Podávejte s bagetou a posypané bylinkami.