Caponata

Caponata

1 miska

80 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

250 g lilku  
1 červená cibule  
2 stroužky česneku  
7 celých cherry rajčat  
80 g černých oliv  
80 g zelených oliv  
1 lžíce vinného octa  
6 lžic olivového oleje  
hrst bazalky a petrželky   
sůl

Příslušenství:

míchací hák  

Postup:

1. Lilek (250 g) nakrájejte na kostičky 2*2 cm a důkladně nasolte. Nechte 30 minut stranou.  
2. Do nádoby vložte míchací hák.  
3. Lilek pustí vodu, tu osušte. Lilek vložte do nádoby spolu se 6 lžícemi olivového oleje.  
4. Restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.  
5. Přidejte na drobné kousky posekanou 1 červenou cibuli a 2 stroužky česneku.  
6. Restujte 7 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 7 cherry rajčat, 80 g černých oliv a 80 g zelených oliv.  
8. Přidejte 1 lžíci vinného octa a restujte 15 minut / 90 °C / rychlost 1.  
9. Vmíchejte hrst nasekané bazalky a petrželky.  
10. Podávejte s bagetou a posypané bylinkami.